Waar moet ik rekening mee houden als ik met mijn apparatuur op reis ga?

Gaat u op vakantie? Neem dan uw PAP-apparatuur mee op reis, zodat u op vakantie therapie blijft volgen. Houd rekening met een aantal zaken als u reist met uw apparatuur. U kunt met uw eigen PAP-apparatuur prima op reis. Als u toch speciale reisapparatuur wil aanschaffen kunt u terecht in onze webshop. Daar vindt u speciale reisapparatuur in handzaam formaat, maar ook andere accessoires. Reisproducten en accessoires worden niet vergoed door uw zorgverzekeraar. 

Extra tips voor u op reis gaat:

• Neem reserveonderdelen mee, maar ook een stevige tape en secondelijm. Zo kunt u een eventuele noodreparatie uitvoeren.
• Check vooraf welke stroomvoorziening er op uw verblijfplaats wordt gebruikt en of uw apparaat hierop kan functioneren. Aan de onderkant van het apparaat of in de  gebruiksaanwijzing staan de stroomgegevens.
• Vraag bij uw reisorganisatie of hotel na wat het voltage en de gebruikte stekkersoort is.
• Neem een wereldstekker en een verlengsnoer mee.
• In landen waar piekstromen voor komen, heeft u een stroomstabilisator nodig. Deze kunt u kopen bij een willekeurige computerzaak.
• Als u op grote hoogte verblijft tijdens uw vakantie, heeft u te maken met een andere luchtdruk. De meeste apparaten schakelen automatisch om als u op grote hoogte komt.

Wanneer u apparatuur gebruikt van Fisher & Paykel of Respironics, moet u het apparaat handmatig omschakelen via het patiëntenmenu. Ook boven een hoogte van 2400 meter kunt u de apparatuur gewoon gebruiken, alleen zal de effectiviteit van de therapie dan minder groot zijn.