Wanneer wordt mijn PAP-therapie vergoed?

De PAP-therapie start met een proefperiode. Tijdens deze periode bekijkt VIVISOL en uw specialist of u de juiste therapie, de juiste drukinstelling en het juiste masker heeft. Daarnaast bekijken we of de behandeling effectief is en in hoeverre u kunt wennen aan het slapen met een masker.

Wat zijn de vergoedingsvoorwaarden?

Na het succesvol afronden van de proefperiode en akkoord van de arts, gaat de zorgverzekering over tot vergoeding van gebruik van de apparatuur en onze service. Dit blijft de zorgverzekeraar doen op het moment dat u aan alle onderstaande voorwaarden voldoet.

 
– De AHI (Apneu Hypopneu Index) is lager dan 15 of uw AHI is met 70% gedaald.
– De apneu gerelateerde klachten verminderd zijn.
– U bent therapietrouw. Dit wil zeggen dat u minstens 5 van de 7 dagen per week, 4 uur per nacht met het PAP-apparaat slaapt.

Wij hebben in 2021 contracten met alle verzekeringen. U kunt dus met iedere zorgverzekeraar bij ons terecht.

Kunt u niet aan de vergoedingsvoorwaarden voldoen?

Wanneer u tijdens de proefperiode eventuele problemen ervaart is het verstandig om contact met ons op te nemen. Wij doen ons uiterste best u te helpen om het gebruik van het PAP-apparaat prettiger te maken. Kunt u ondanks de begeleiding en tips niet aan de vergoedingsvoorwaarden voldoen. Dan zal de PAP-therapie in overleg met u en uw specialist mogelijk worden beëindigd. Samen met uw specialist kunt u kijken naar andere therapie mogelijkheden voor uw slaapapneu.

cta-img

Hulp nodig?

Wij hebben een 24-uursservice.