Wanneer wordt mijn PAP-therapie vergoed?

De PAP-therapie start met een proefperiode. Tijdens deze periode bekijken VIVISOL en uw specialist of u de juiste therapie, de juiste drukinstelling en het juiste masker heeft. Daarnaast bekijken we of de behandeling helpt en of u kunt wennen aan het slapen met een masker.

Wat zijn de voorwaarden voor vergoeding?

Als u de proefperiode succesvol heeft afgerond en de arts akkoord geeft, start de zorgverzekering de vergoeding voor gebruik van het apparaat en onze service.
Dit blijft de zorgverzekeraar doen als u aan alle onderstaande voorwaarden voldoet:

– De AHI (Apneu Hypopneu Index) is lager dan 15 of uw AHI is met 70% gedaald.
– De apneu gerelateerde klachten zijn verminderd.
– U bent therapietrouw. Dit wil zeggen dat u minstens 5 van de 7 dagen per week, 4 uur per nacht met het PAP-apparaat slaapt.

Wij hebben in 2021 contracten met alle verzekeringen. U kunt dus met iedere zorgverzekeraar bij ons terecht.

Voldoet u niet aan de voorwaarden voor vergoeding?

Als u tijdens de proefperiode problemen hebt met het apparaat of het masker, neem dan contact met ons op. Wij doen ons uiterste best u te helpen om het gebruik van het PAP-apparaat prettiger te maken.
Kunt u ondanks de begeleiding en tips niet aan de voorwaarden voldoen? Dan kan de PAP-therapie in overleg met u en uw arts gestopt worden. Samen met uw specialist kunt u kijken naar andere therapie mogelijkheden voor uw slaapapneu (zoals bijvoorbeeld een MRA beugel of Slaappositietrainer).

cta-img

Hulp nodig?

Wij hebben een 24-uursservice.