Alaaf! Alaaf!

Carnaval is in (voornamelijk) het zuiden van het land weer bijna in aantocht. De tijd van het jaar waarbij gebruikers met een PAP-apparaat niet alleen ’s nachts, maar ook overdag een masker ‘mogen’ dragen.

Versnaperingen

Carnaval staat er om bekend dat er tijdens die periode in kroegen en cafés heel wat vaten bier worden leeggetapt. Ons advies is om rekening te houden met het aantal alcoholhoudende consumpties. Alcohol werkt verslappend voor de spieren en hierdoor kan de keel, ondanks het PAP-apparaat, toch meer dichtvallen tijdens de carnavalsnachten. Hierdoor heeft iemand meer kans op ademstops en dat zorgt voor een minder uitgerust gevoel. Op die manier wordt de polonaise de dag daarna waarschijnlijk een heel stuk zwaarder.

Daarnaast wordt er tijdens carnaval door feestgangers vaak minder gezond gegeten. Even een broodje frikandel of een andere (lekkere) vette hap tussen het feesten door. Dit kan er voor zorgen dat de weegschaal na carnaval een ander (hoger) getal gaat aangeven. Dit kan een negatief effect hebben op slaapapneu. Circa 70 procent van de mensen die lijdt aan apneu heeft overgewicht. Erg verstandig dus om zoveel mogelijk op gezonde voeding en een gezonde leefstijl te letten. Een gezondere leefstijl kan helpen om meer energie te hebben gedurende de dag.

Tips om aan de slag te gaan met uw leefstijl zijn hier en hier te vinden.

Groeten,

Barry
Customer Service Employee bij VIVISOL