De werkdag van Bregje: OSAS consulent

In mijn dagelijkse werkzaamheden bij VIVISOL informeer, begeleid, motiveer en adviseer ik mensen met slaapapneu. Slaapapneu is een aandoening waarbij je tijdens het slapen ademstops ondervindt. Hierbij richt ik me voornamelijk op PAP- en positietherapie. Bij PAP (Positive Airway Pressure)-therapie wordt er door middel van een apparaat en masker een overdruk aan omgevingslucht naar binnen geblazen om de luchtweg open te houden. Hierdoor worden de ademstops grotendeels opgeheven. Positietherapie wordt voorgeschreven wanneer iemand voornamelijk ademstops heeft in rugligging. De positietrainer draagt men in een band om het middel. Deze gaat trillen wanneer een patiënt op de rug ligt.

Als OSAS (Obstructief Slaap Apneu Syndroom) consulent bezoek ik mensen thuis. Daarnaast hebben zij vaak ook de mogelijkheid om naar het VIVISOL-spreekuur te komen in het ziekenhuis. Het leuke hieraan is de afwisseling en de nauwe samenwerking met verschillende ziekenhuizen.

Door de fijne begeleiding vanuit mij en VIVISOL is mijn vader heel tevreden over de therapie.

Het is logisch dat de start van een therapie spanning en vragen met zich meebrengt. Het is dan ook aan mij en mijn collega’s ervoor te zorgen dat iemand met een gerust gevoel de afspraak verlaat. Bij een patiënt voldaan de deur uitlopen of de patiënt tevreden de deur uit zien lopen geeft mij een goed gevoel.

Bij mijn vader is vorig jaar ook slaapapneu geconstateerd. Middels de PAP-therapie ondervindt hij geen apneu klachten meer. Door de fijne begeleiding vanuit mij en VIVISOL is mijn vader heel tevreden over de therapie. Ik kan nu eindelijk met hem een filmpje kijken op de bank zonder dat hij in slaap valt .

Groeten,

Bregje,
OSAS consulent bij VIVISOL