OSAS is een veel groter probleem dan lang gedacht. De aantallen patiënten die naar verwachting lijden aan slaapapneu zijn hoog. Daarnaast blijkt de ernst van deze ziekte groter dan verwacht, en wordt het verband met meer gelijktijdig voorkomende ziektes, zoals bijv. hartfalen en diabetes, vermoed. Het is dus belangrijk dat er bij het vermoeden van slaapaneu zo snel mogelijk een diagnose wordt gesteld d.m.v. een Polysomnografie (PSG) of slaaponderzoek.

VIVISOL is gespecialiseerd in diagnostische dienstverlening. Met deze dienstverlening op maat helpen we mensen thuis, in hun eigen omgeving. Mogelijke apneu patiënten krijgen, door een slaaponderzoek thuis, binnen 10 dagen een rapport met een diagnose.

Service Specialisten bezoeken o.a. patiënten thuis. Daar wordt de slaapapparatuur geïnstalleerd. Ze begeleiden en motiveren de patiënt. Door goede instructies en digitale registraties leveren zij optimale slaapregistraties op. Jelle werkt als Service Specialist en vertelt hoe een werkdag er voor hem uitziet.

De werkdag van Jelle: Diagnostic Service Specialist

“Mijn werkdag als Diagnostic Service Specialist begint vertrouwd: voorbereiding thuis en dan in mijn auto naar kantoor. Daar liggen de gebruikte slaapregistratiesetjes van de vorige dag al op mij te wachten om schoongemaakt te worden. Deze dagelijkse schoonmaak wordt vanzelf leuk in gezelschap van mijn gezellige collega’s. Dan ga ik mijn spullen klaar zetten, registraties uitlezen en alles digitaal verwerken met de juiste software.

Daarna ga ik ’s middags op pad, voor het leukste onderdeel van mijn werk; slaapregistraties. En vooral: contact met patiënten. Het installeren van slaapapparatuur is een vaardigheid die je kunt leren. Maar de patiënt begrijpen, geruststellen en verder helpen is een belangrijk onderdeel van mijn werk. Door mijn ervaring in de zorg heb ik inmiddels voelsprieten ontwikkeld en probeer ik de patiënt met veel geduld bij te staan en te helpen. Het is niet niks: al die stickers en draadjes van de slaapregistratie apparatuur op je lichaam!”

Groet, Jelle
Diagnostic Service Specialist bij VIVISOL


Ook werken als Service Specialist? Kijk hier of wij vacatures hebben.