Eerste Hulp bij Bijwerkingen: Droge mond en/of neusproblemen

Het gebruik van een PAP-apparaat zorgt bij veel gebruikers voor een veel betere nacht. Om op die manier met meer energie de dag door te komen. Maar het gebruik van de apparatuur kan ook voor bijwerkingen zorgen. In deze serie benoemen wij een aantal bijwerkingen en geven we tips om deze te voorkomen of op te lossen.

Het apparaat blaast met een positieve druk relatief droge lucht richting de keel. Dit kan ervoor zorgen dat een gebruiker last krijgt van een droge mond. Of het is mogelijk dat de slijmvliezen in de neus geïrriteerd raken en hierdoor iemand vaker een loopneus heeft.

Bevochtiger
Het gebruik van de bevochtiger bij uw apparaat kan er voor zorgen dat u minder last krijgt van bijvoorbeeld een erg droog gevoel op de tong. Wanneer u deze al gebruikt, maar toch last blijft houden van dit gevoel of van een loopneus, dan kan het vochtigheidsniveau verhoogd worden.

Open mond
Sommige gebruikers met een PAP-apparaat ervaren dat de mond af en toe open valt in de nacht. Dit kan ertoe leiden dat de therapie minder effect wordt, omdat de luchtstroom het zachte gedeelte in de keel niet voldoende openhoudt.

Als u dit opmerkt dan is het verstandig om via de chatfunctie, e-mail of telefonisch contact op te nemen met ons. Wij kunnen samen met u kijken naar een geschikte oplossing voor uw probleem in de vorm van bijvoorbeeld een kinband.