Een digitaal inzicht in uw eigen slaapgedrag

Als u op een actieve manier uw eigen slaapgedrag in de gaten wil houden, kunnen apps u hier zeker bij helpen. Zowel voor Android als voor iOS zijn er verschillende opties om inzicht te krijgen in de nachtrust. Blijkt uit de gegevens dat u echt slecht slaapt, dan kunt u ermee naar uw huisarts om te bespreken of u er iets aan kunt doen. Hieronder vindt u meer informatie over populaire apps voor deze twee platformen. 

Sleep Cycle
Een bekende app om uw nachtrust mee te registreren is Sleep Cycle. Deze software analyseert uw slaapritme en kiest op die manier het beste moment om u te wekken. Voor het meten van uw slaapritme worden de microfoon of sensoren van de telefoon gebruikt. Uw telefoon moet dan wel in de buurt liggen, bijvoorbeeld op het nachtkastje of het matras.

Bij Sleep Cycle stelt u de wekker niet in op een concreet tijdstip, maar stelt u een periode in waarin u gewekt mag worden. De app kiest vervolgens het moment dat u het minst diep in slaap bent om het alarm af te laten gaan. Hierdoor zou u fitter en frisser wakker moeten worden.

Sleep Cycle is gratis. De premium-versie heeft een gratis proefperiode van een week. Met de uitgebreide versie kunt u meer gegevens bekijken en is het mogelijk om trends in het slaapgedrag te zien. Deze versie gaat na de gratis week wel geld kosten.

Pillow
Voor de bezitters van een iPhone en/of een Apple Watch is de volgende app zeker een optie. Pillow is alleen voor gebruikers van Apple producten te downloaden. De telefoon dient bij het gebruik naast het kussen te liggen of gebruikt te worden terwijl de Apple Watch gedragen wordt. 

Pillow is gemakkelijk in het gebruik. Daarbij vraagt de app in de ochtend hoe u zich voelt om op die manier zaken aan te passen.  Extra functies zijn verkrijgbaar maar wel tegen betaling. Voor 29,99 euro per jaar krijg je onder andere gedetailleerde analyses van het slaapgedrag en gepersonaliseerde slaaptips.

Sleep as Android
Voor de gebruikers van een Android toestel is deze app speciaal beschikbaar. Deze is ook te gebruiken met een horloge waar Android op draait. 

De app houdt het slaapgedrag bij en geeft daarover gepersonaliseerde tips. Op het moment dat iemand (nog) snurkt dan wordt dit ook geanalyseerd. Om kennis te maken met de app is er een gratis proefperiode van twee weken. Na de proefperiode worden de functies verminderd en wordt er reclame getoond. Door Sleep as Android aan te schaffen in de Play store wordt deze weer volledig te gebruiken en reclamevrij.

 

cta-img

Hulp nodig?

Wij hebben een 24-uursservice.