Het belang van een gezonde leefstijl! – Deel 1

Wist je dat 70% van de mensen met slaapapneu te maken heeft met overgewicht? Kleine aanpassingen in je huidige leefstijl kunnen al groot effect hebben op je gezondheid. Een gezonde leefstijl zorgt ervoor dat je goed in je vel komt te zitten. Je hebt meer energie en je voelt je gedurende de dag fitter.

Een gezonde leefstijl omvat meer dan alleen voldoende slapen, gezond eten of voldoende bewegen. Aspecten die eveneens samenhangen met leefstijl zijn:

• Balans
• In- en ontspanning
• Stress
• Energiemanagement
• Timemanagement
• Vitaliteit

Een leefstijlcoach kan je helpen helder te krijgen wat belangrijk is voor je en hoe je grip kunt krijgen op je dagelijkse bezigheden en gewoontes. Samen met de coach werk je toe naar je persoonlijke doelstelling door gewoontes te doorbreken en blijvend je gedrag te veranderen naar een gezonde(re) leefstijl.

Wat kun je zelf al doen om mijn leefstijl te verbeteren?
Neem bijvoorbeeld eens de trap in plaats van de lift. Eet aan tafel en niet met het bord op schoot voor de tv. Doe de boodschappen met de fiets in plaats van met de auto. Maak een lunchwandeling tijdens de pauze op het werk. Plan een moment van ontspanning in voor jezelf. Ontbijt elke dag. Geef jezelf eens een compliment. Voeg groenten toe aan je lunch.
Maar begin vooral met kleine stappen die gemakkelijk vol te houden zijn voor jezelf!

Ondersteuning nodig? Informeer naar de mogelijkheden bij uw zorgverzekeraar of neem eens een kijkje op deze website. 

Nathalie Saanen
Commercial Support Employee bij VIVISOL & Leefstijlcoach bij Vitalie Leefstijlcoaching