“Ik wil niet dat mijn CPAP in 5 stukken aan komt op mijn vakantiebestemming” 

Veel gebruikers zijn gewend aan het slapen met een PAP-apparaat. Het voelt voor hen vreemd wanneer zij dit niet gebruiken. Daarom krijgen wij op de Customer Service regelmatig vragen over het gebruik van de PAP-apparatuur op reis. Zij willen ook in een vreemd bed dezelfde kwaliteit nachtrust hebben als thuis. Vanuit VIVISOL adviseren we om het apparaat daarom op vakantie ook mee te nemen.

De apparatuur als (medische) handbagage in het vliegtuig

Dit heeft de volgende voordelen:

  • Een gebruiker kan zelf het apparaat in de gaten houden en de tas raakt niet zomaar kwijt.
  • In het vrachtruim is er vaak sprake van een lagere temperatuur en andere luchtdruk. Dit kan een negatieve invloed hebben op de apparatuur.
  • Koffers worden vaak hardhandig in- en uitgeladen via het vrachtruim. Dit kan er toe leiden dat de apparatuur kapot gaat. Wij hebben helaas al meerdere keren verhalen gehoord van gebruikers die na de landing een kapot apparaat aantroffen.

Het apparaat of een onderdeel is kapot

In het geval dat er iets mis gaat met de apparatuur is het verstandig om te bellen met de Customer Service van VIVISOL.

  • Op vakantie binnen Nederland: Een snelle service en gratis levering of verzending bij storingen of problemen. Kortom: dezelfde service als wanneer u  thuis bent.
  • Op vakantie buiten Nederland: Zendingen naar het buitenland zijn ook mogelijk. De kosten van zo’n zending variëren sterk, afhankelijk van de manier van versturen en de verblijfplaats. Deze kosten komen voor eigen rekening.

Een reisverzekering tegen schade

Veel verzekeringsmaatschappijen bieden een reisverzekering aan tegen schade die wordt opgelopen tijdens de vakantie.  De dekking van de reisverzekering kan enorm van verzekeraar tot verzekeraar verschillen.  Het PAP-apparaat wordt in bruikleen verstrekt en blijft eigendom van VIVISOL. Daarom valt het niet altijd onder de dekking. Overleg met de verzekeraar of schade gedekt wordt en wat de mogelijkheden zijn om het PAP-apparaat te verzekeren.

Groeten,

Barry
Customer Service Employee bij VIVISOL