Leestip: Leven met snurken en apneu

Ook vannacht liggen er weer een paar honderdduizend partners wakker. Sommigen zijn al voor de zekerheid in een andere kamer gaan slapen. Snurken is een serieus probleem: er zijn naar schatting een miljoen stevige snurkers in Nederland! Maar weinigen zien aanleiding om met het snurken naar de dokter te gaan. Belangrijkste reden: men denkt ‘dat er toch niets aan te doen is.’ En dat is niet waar! Iedere snurker zou zich bovendien moeten afvragen of hij geen apneu heeft: ademstilstand tijdens het slapen. Mensen met apneu lopen serieuze (gezondheids)risico’s. Deze tweede editie van het boek Leven met snurken en apneu is onderdeel van de serie Leven met, waarin lichamelijke aandoeningen worden behandeld en waarbij ook aandacht wordt gegeven aan de psychosociale aspecten.

Door unieke samenwerking tussen arts en patiënt is dit één van de meest complete boeken over leven met snurken en apneu.

Geschreven door twee praktijkmensen. Prof. dr. N. de Vries is kno-arts in het OLVG West ziekenhuis in Amsterdam en behandelt al jaren mensen met snurkproblemen. Drs. P.H. van Mechelen is zelf patiënt met apneu en was lange tijd voorzitter van de ApneuVereniging. Zij zetten alle verschijnselen, gevolgen en wat daar aan gedaan kan worden door de patiënt en partner op een rij. Door de unieke samenwerking is het een van de meest complete boeken over leven met snurken en apneu.

Het idee was een boek te schrijven voor patiënten dat een geïnteresseerde patiënt goed moet kunnen lezen, maar waaruit ook een huisarts en OSAS-verpleegkundige nog wat op kan steken. U kunt denken aan onderwerpen zoals de gevolgen voor omgeving en maatschappij, de diagnose, wat u zelf kunt doen maar ook wat een medisch specialist doet. Kortom: wat de arts vindt dat u moet weten.

Geïnteresseerd? U kunt het boek hier bestellen.