Uitgerust de piste op, want het PAP-apparaat gaat gewoon mee!

Het kwik op de thermometers in de wintersportgebieden te Frankrijk, Oostenrijk en Zwitserland is inmiddels gedaald richting het vriespunt. Hiermee is het wintersportseizoen voor veel liefhebbers geopend. Ook onder gebruikers van de PAP-apparatuur zijn er veel fan van een mooie tocht op ski’s of op een snowboard. Speciaal voor hen hebben wij een aantal handige tips waar een wintersporter aan kan denken voordat het apparaat meegenomen wordt richting de Alpen.

Stroom
In Frankrijk en Oostenrijk wordt hetzelfde type stopcontact gebruikt als in Nederland. Je kunt het apparaat op dezelfde wijze aansluiten zoals thuis. In Zwitserland wordt stopcontact type J gebruikt. Op een type J stopcontact past een stekker van Type C ook zonder problemen. Het is zodoende niet nodig om een wereldstekker mee te nemen.

Douaneverklaring
Wanneer u met het vliegtuig reist richting de sneeuw, is het verstandig om een ingevulde douaneverklaring mee te nemen in de tas van het PAP-apparaat. Hier kunt u deze douaneverklaring downloaden en uitprinten. Daarnaast staan er op onze online kennisbank pap.vivisol.nl een hoop tips die kunnen helpen als voorbereiding bij het op reis gaan met de apparatuur.

Verzekering
Een ongeluk zit in een klein hoekje, ook op vakantie kan het PAP-apparaat stuk gaan. Ook kan het helaas gebeuren dat de tas met het apparaat tijdens de reis wordt gestolen.

Wellicht dat de reisverzekering bepaalde zaken dekt bij verlies, diefstal of schade. Als dit niet het geval is, dan is er de mogelijkheid om een kostbaarheden verzekering af te sluiten over het PAP-apparaat. Een kostbaarheden verzekering biedt de mogelijkheid om materialen die in bruikleen verstrekt zijn te verzekeren. Voor meer informatie hierover is het verstandig om met uw verzekeringsmaatschappij contact op te nemen.

Après-ski
Na een flinke tocht op de latten vinden veel mensen het gezellig om de kroeg in te duiken voor een avondje Après-Ski. Ons advies is om rekening te houden met het aantal alcoholhoudende consumpties. Alcohol verslapt de spieren en hierdoor kan de keel, ondanks het PAP-apparaat, toch meer dichtvallen. Dit leidt tot meer apneu’s en zorgt ervoor dat de volgende dag op de piste waarschijnlijk minder fris en uitgerust aanvoelt.

Groeten,

Barry
Customer Service Employee bij VIVISOL