Veelgestelde vragen rondom COVID-19 in Nederland
We kunnen ons voorstellen dat de uitbraak van COVID-19 in Nederland vragen bij u oproept. VIVISOL volgt de richtlijnen van het RIVM. Hieronder leest u meer over onze dienstverlening.
Hoe gaat VIVISOL om met de uitbraak van COVID-19 in Nederland?
VIVISOL volgt de richtlijnen van het RIVM. Belangrijk daarnaast is dat wij een zorgverlenende organisatie zijn. Het is maatschappelijk gezien van groot belang dat wij onze patiënten binnen de mogelijkheden maximaal van dienst kunnen zijn nu het COVID-19 virus zich in Nederland verspreidt. Dat betekent dat we ervoor moeten zorgen dat er voldoende medewerkers beschikbaar blijven. Dit uitgangspunt combineren we met de richtlijnen van het RIVM. Zoals ook ziekenhuizen en andere zorginstellingen doen.
We beschermen niet alleen onze medewerkers, maar ook alle andere (mogelijk kwetsbare) patiënten die deze medewerker nog gaat bezoeken.
Kan mijn afspraak met VIVISOL gewoon doorgaan?
Wij zetten onze dienstverlening voorlopig in aangepaste vorm voort. Waarbij onze insteek is om u van dienst te blijven op een manier die mogelijk anders is dan u van ons gewend bent. Zo zullen we waar mogelijk meer gebruik maken van instructie op afstand. Ook kiezen we er nu sneller voor om producten op te sturen in plaats van persoonlijk af te leveren. Wanneer deze aanpassingen gevolgen hebben voor uw bestaande afspraak, zullen wij contact met u opnemen om met u te overleggen.
Verder blijft gelden:
Bent u verkouden? En heeft u een afspraak met VIVISOL? Dan vragen wij u om een dag van tevoren contact met ons op te nemen (013-5231020) voor overleg of uw afspraak (mogelijk in aangepaste vorm) door kan gaan.
Onze medewerkers houden hun gezondheid goed in de gaten. Als zij klachten hebben, bezoeken zij geen patiënten. Daarnaast vragen wij onze medewerkers én u om de hygiënerichtlijnen te volgen:
Ik ben gewend om zonder afspraak bij VIVISOL langs te gaan om een product op te halen of om informatie in te winnen. Kan ik dat blijven doen?
Een onaangekondigd bezoek vraagt om improvisatie en heeft invloed op de capaciteit van onze afdelingen. Wij vragen u daarom om telefonisch of per e-mail contact met ons op te nemen om uw verzoek of vraag voor te leggen. Wij zijn u graag van dienst.
Ik ben longpatient. Loop ik meer risico op besmetting met COVID-19?
Volgens het Longfonds lopen patiënten met een longziekte vooralsnog geen groter risico op besmetting. Zij benadrukken dat er geen reden is tot paniek. Op de website van het Longfonds geven zij uitgebreide informatie voor longpatiënten over COVID-19.
Loop ik een groter risico op besmetting met COVID-19 wanneer ik een PAP-apparaat gebruik?
Nee. U loopt geen extra risico. De lucht die het apparaat aanzuigt, komt uit uw slaapkamer. Dit is dezelfde lucht die u ook inademt zonder het apparaat. Er is nog geen bewijs dat het virus langere tijd in de lucht kan blijven en zich zo kan verspreiden.
Ik wacht op een pakketzending van VIVISOL. Wat kan ik verwachten?
In principe loopt dit zoals u van ons gewend bent. U ontvangt uw pakket via DHL binnen 1 tot 3 werkdagen. Door de extra maatregelen kan het zijn dat uw pakket wat vertraging heeft. Daarnaast neemt DHL de gebruikelijke hygiënemaatregelen bij de bezorging.
Welke maatregelen neemt jullie bezorgdienst DHL om verspreiding van COVID-19 te voorkomen?
Ter bescherming van de koeriers, klanten en partners neemt DHL de volgende maatregelen:
- De koeriers houden gepaste afstand, onderling tot elkaar en tot klanten.
- De koeriers zorgen voor optimale hygiëne door extra de handen te wassen en gebruik te maken van desinfectiedoekjes.
- Daarnaast worden de voertuigen, scanners en andere middelen regelmatig en aan het eind van iedere dag zorgvuldig schoongemaakt.
Meer informatie over de extra voorzorgsmaatregelen van DHL vindt u hier.
Ik wil iets terugsturen naar VIVISOL. Kan dat?
U kunt uw spullen via een DHL-servicepunt naar ons terugsturen. Niet alle DHL-servicepunten zijn momenteel open. Kijk hier voor de dichtstbijzijnde DHL-servicepunten en openingstijden.
Bent u besmet met het COVID-19 virus? Dan vragen wij u om uw zending pas in te pakken en te verzenden als u twee weken klachtenvrij bent.
Kan ik mijn PAP-masker als bescherming tegen COVID-19 dragen?
Dit is niet aan te raden. Uw masker is niet gemaakt om te dragen zonder het gebruik van uw PAP-apparaat. Wij adviseren u om de adviezen van het RIVM op te volgen.
Kan ik mijn PAP-apparaat gewoon gebruiken?
Ja. U kunt uw apparaat gewoon blijven gebruiken. Ook wanneer u klachten heeft zoals een verkoudheid. Heeft u klachten waardoor u het apparaat niet goed kunt gebruiken? Neemt dan telefonisch contact met ons op via 013-5231021 (tussen 08:30 uur en 17:00 uur).
Moet ik mijn PAP-apparaat en/of toebehoren op een andere manier schoonmaken?
Nee. U maakt het apparaat en toebehoren schoon volgens de standaard schoonmaakinstructies. Op pap.vivisol.nl vindt u meer informatie over het onderhouden van uw apparaat en toebehoren:
Masker
Bevochtiger
Slang
Filters
Ik ben besmet met het COVID-19 virus en gebruik mijn PAP-apparaat. Wat moet ik doen?
Het is nu extra belangrijk om de schoonmaakinstructies op te volgen. Op pap.vivisol.nl vindt u meer informatie over het onderhouden van uw apparaat en toebehoren:
Masker
Bevochtiger
Slang
Filters
Daarnaast adviseren wij u om de adviezen van het RIVM op te volgen.
Ik ben besmet (geweest) met het COVID-19 virus. Moet mijn PAP-apparaat en de disposables vanuit het oogpunt van hygiëne vervangen worden?
Nee. Het apparaat en de disposables hoeven niet vervangen te worden. Het is ook nu belangrijk om de gebruikelijke schoonmaakinstructies in acht te nemen:
Masker
Bevochtiger
Slang
Filters
Ik heb slaapapneu. Loop ik meer risico op besmetting met COVID-19?
De ApneuVereniging geeft aan dat iemand met slaapapneu vooralsnog geen groter risico loopt op besmetting. Op hun website hebben zij een speciale pagina met informatie over COVID-19 in relatie tot slaapapneu.