Wat is een titratieperiode?

Een titratie is één van de manieren waarop wordt bepaald welke drukinstelling nodig is om de luchtweg open te houden. Ieder mens is anders en daarom is een standaard instelling niet voldoende. De benodigde druk kan door middel van een titratie worden vastgesteld bij u thuis. Wanneer de druk thuis wordt vastgesteld, wordt er vaak gebruik gemaakt van een APAP-apparaat. Deze titratie wordt (onder verantwoordelijkheid van uw behandelend specialist) door VIVISOL uitgevoerd tijdens een vastgestelde periode. Het is belangrijk dat u het apparaat elke nacht gebruikt. Het apparaat doet automatisch zijn werk en registreert de resultaten van de therapie.

Vastgestelde periode
Na twee tot vier weken lezen wij de apparatuur uit. Wij bekijken de therapie resultaten, stellen het apparaat in op een vaste druk en controleren of het aangemeten masker het juiste is voor u. 

Voortgang
Na drie maanden nemen wij telefonisch contact met u op. Tijdens dit gesprek bespreken wij de voortgang van uw therapie.

Na een jaar
Als u een jaar bezig bent met u therapie plannen wij een afspraak met u in. Tijdens deze afspraak evalueren wij of de therapie nog steeds het beoogde effect heeft en doen wij een technische controle. Uiteraard beantwoorden we vragen en leveren we uw een nieuwe jaarset die bestaat uit een masker, een slang en een set filters.

Het is belangrijk dat u bij iedere afspraak uw eigen apparaat en accessoires meeneemt of klaar heeft staan.