Wat is een titratieperiode?

Een titratie is één van de manieren waarop wordt bepaald welke drukinstelling nodig is om de luchtweg open te houden. Ieder mens is anders. Het kan zijn dat een standaard instelling niet voldoende is. De benodigde druk kan door een titratie worden vastgesteld bij u thuis. Het kan zijn dat uw specialist kiest voor een variabele druk door middel van een APAP-apparaat. Deze titratie wordt (onder verantwoordelijkheid van uw behandelend specialist) door VIVISOL uitgevoerd tijdens een vastgestelde periode. Het is belangrijk dat u het apparaat elke nacht gebruikt. Het apparaat doet automatisch zijn werk en registreert de resultaten van de therapie.

Vastgestelde periode
Na twee tot vier weken lezen wij de apparatuur uit. Wij bekijken de therapie resultaten, stellen het apparaat in op een vaste druk en controleren of het aangemeten masker het juiste is voor u. 

Voortgang
Drie maanden nadat uw specialist de PAP-therapie voor u gemachtigd heeft nemen wij contact met u op.

Na een jaar
Na een jaar vindt er weer een contactmoment plaats. We gaan na of de therapie nog steeds het beoogde effect heeft. Ieder jaar mag u bij ons een nieuw jaarset bestellen, bestaande uit een masker, slang en filters.

Het is belangrijk dat u bij iedere afspraak uw eigen apparaat en accessoires meeneemt of klaar heeft staan.